Du behöver
- 140 g fusilli vit fiber, Kungsörnen
- 200 g falukorv strimlad
Sås:
1.5 msk idealmjöl
3 dl mjölk
2 msk ädelost smulad
70 g babyspenat
svartpeppar
2 msk hasselnötter hackade
Gör så här
1
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den rinna av i ett durkslag.
2
Rör ut idealmjölet i en kastrull med mjölk och koka 3 minuter under omrörning. Tillsätt ädelosten.
3
Slaka spenaten i en sil genom att hälla över kokande vatten. Spola sedan av den med kallt vatten. Krama ur vattnet och blanda ner spenaten i såsen. Smaka av med svartpeppar.
4
Fräs korvstrimlorna i varm stekpanna. Lägg upp pastan i skålar och fördela sås och korv över pastan. Garnera med nötter.