Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st palsternacka
- 0.5 st purjolök
- 1 msk smör eller margarin
- 5 dl vatten
- 1 st fiskbuljongtärning
- 200 g fiskfilé t ex sej
- 2 msk dill hackad och persilja
- salt och peppar
Smörgås:
2 skiva rostebröd grovt
bordsmargarin
2 msk hackad dill
1 dl riven ost
Ugn: 250°
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skala och grovriv morötter och palsternacka. Skölj och skiva purjolöken. Fräs rivet och purjolöken i smör.
2
Späd med vatten och buljongtärning, och koka upp. Lägg i fisken i bitar.
3
Sjud på svag värme tills fisken är klar, ca 3 minuter. Smaka av med örter, salt och peppar.
4
Bred bordsmargarin på bröden och strö på dill och ost. Gratinera i ca 5 minuter tills osten fått fin färg.
Använd gärna mager greveost, 17%, som smälter fint i ugnen och har god smak.