Fisksoppa med varm macka

Du behöver 2 st morötter 1 st palsternacka 0.5 st purjolök 1 msk smör eller margarin 5 dl vatten 1 st fiskbuljongtärning 200 g fiskfilé...

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 0.5 st purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 5 dl vatten
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 200 g fiskfilé t ex sej
  • 2 msk dill hackad och persilja
  • salt och peppar

Smörgås:

2 skiva rostebröd grovt
bordsmargarin
2 msk hackad dill
1 dl riven ost

Ugn: 250°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Skala och grovriv morötter och palsternacka. Skölj och skiva purjolöken. Fräs rivet och purjolöken i smör.

2
Späd med vatten och buljongtärning, och koka upp. Lägg i fisken i bitar.

3
Sjud på svag värme tills fisken är klar, ca 3 minuter. Smaka av med örter, salt och peppar.

4
Bred bordsmargarin på bröden och strö på dill och ost. Gratinera i ca 5 minuter tills osten fått fin färg.


Kommentar:
Använd gärna mager greveost, 17%, som smälter fint i ugnen och har god smak.

Scroll to Top