Linfröbullar

Du behöver 1 pkt jäst (50 g) 5 dl vatten 4 msk rapsolja 1.5 msk fiberhusk 0.5 dl linfrön krossade 1 tsk salt 12.5 dl...

Du behöver

  • 1 pkt jäst (50 g)
  • 5 dl vatten
  • 4 msk rapsolja
  • 1.5 msk fiberhusk
  • 0.5 dl linfrön krossade
  • 1 tsk salt
  • 12.5 dl glutenfri mjölmix

Ugn: 250°

Gör så här

1
Smula jästen och rör ut med det ljumma degspadet (37°) av vatten och olja.

2
Tillsätt Fiberhusk och linfrön, och låt stå i 10 minuter. Häll i salt och 3/4 av mjölmixen i omgångar och arbeta degen ordentligt. Låt jäsa i övertäckt bunke i ca 30 minuter.

3
Arbeta ihop degen med ytterligare mjölmix så att du får en deg som kan hanteras. Skrapa ned på bordet och dela i 20 bitar.

4
Forma till bullar och lägg på en papperstäckt plåt. Låt jäsa under bakduk i minst 30 minuter till. Grädda i 12–14 minuter på mittfalsen. Bullarna kan frysas.


Kommentar:
Vi använde krossade linfrön som inte bara är en bra fiberkälla utan också ger tillskott av järn, kalium och magnesium. Upptagningen i kroppen blir bättre om fröna är krossade, men tänk på att inte överdosera linfrön i någon form, 2 msk per dag inte mer.

Scroll to Top