Fetaostbiffar med tomatspett

Feta, färs och tomat ? smaker som gjorda för varandra.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 0.5 st gul lök
  • 1 st ägg
  • 50 g fetaost
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 20 st körsbärstomater

Ugn: 250°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt ströbrödet svälla i vatten i 5 minuter. Rör i färs, salt, peppar, finhackad lök och ägg och blanda väl.

2
Blanda i smulad fetaost och forma 8 biffar. Stek i smör och rapsolja ca 5 minuter per sida.

3
Trä upp tomaterna på spett och baka i ugn i 5–10 minuter. Servera med pasta och ajvar.


Kommentar:
Forma färsen till biffar med vattensköljda händer och lägg på vattensköljd skärbräda.

Scroll to Top