Kanelkaka med morötter

Du behöver 2 st ägg 1 3/4 dl strösocker 2 dl morötter finrivna 1 dl flytande margarin 3 dl glutenfri mjölmix 2 tsk kanel malen...

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 dl morötter finrivna
  • 1 dl flytande margarin
  • 3 dl glutenfri mjölmix
  • 2 tsk kanel malen
  • 1 tsk bakpulver

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Skala ett par morötter och riv den mängd du behöver på råkostjärnets kortsida.

2
Smörj en liten bakform (1 1/4 l) med diametern 18 cm och bröa med glutenfritt ströbröd alternativt Pofiber.

3
Mät upp glutenfri mjölmix, kanel och bakpulver. Vispa ägg och socker till en pösig smet.

4
Blanda äggsmeten med fettet, morötterna och mixblandningen och skrapa ned smeten i bakformen. Ställ in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på andra falsen nerifrån och låt stå inne i 45 minuter.


Kommentar:
Kan glaseras med sockerglasyr. Fryser du in kakan glasera då när den har tinat. 1 dl florsocker och 1 msk vatten behövs.

Scroll to Top