Du behöver
- 2 st ägg
- 1 3/4 dl strösocker
- 2 dl morötter finrivna
- 1 dl flytande margarin
- 3 dl glutenfri mjölmix
- 2 tsk kanel malen
- 1 tsk bakpulver
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Skala ett par morötter och riv den mängd du behöver på råkostjärnets kortsida.
2
Smörj en liten bakform (1 1/4 l) med diametern 18 cm och bröa med glutenfritt ströbröd alternativt Pofiber.
3
Mät upp glutenfri mjölmix, kanel och bakpulver. Vispa ägg och socker till en pösig smet.
4
Blanda äggsmeten med fettet, morötterna och mixblandningen och skrapa ned smeten i bakformen. Ställ in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på andra falsen nerifrån och låt stå inne i 45 minuter.
Kan glaseras med sockerglasyr. Fryser du in kakan glasera då när den har tinat. 1 dl florsocker och 1 msk vatten behövs.