Ediths kålsoppa (av Monika i Åhus)

När jag var barn så brukade min mor koka denna soppa ganska ofta, och jag älskade den. Jag lovar att Ni också kommer att älska denna soppa. Jag har som vuxen lagat denna soppa åtskilliga gånger och alla jag bjudit har berömt den.

Du behöver

  • 1/2-1 st kålhuvud mellanstort, skivas tunt
  • 3.5 st morötter (skivas)
  • 1 st lök (skivad hackad)
  • 1.5 st purjolök (skivas)
  • 1 bitar selleri (skivad i små bitar)
  • 1 bitar palsternacka (skivad i små bitar)
  • salt (efter smak)
  • 8 st kryddpepparkorn hela
  • 2 st köttbuljongtärningar + vatten så det täcker grönsakerna
  • 7.5 st potatis delade i halvor

Det här behövs 4-6 port:

Gör så här

1
Lägg allt utom potatis i en soppgryta. Låt koka tills ingredienserna nästan är genomkokta.

2
Skala 7-8 normalstora potatisar och dela i halvor. Potatisen lägges i soppan och får koka med när soppan är nästan färdig. Potatisen kokas med i cirka 10 minuter eller tills den blir mjuk.

Servera soppan med kokt benfri kotlett eller kokt fläsklägg. Även kokt skivad falukorv med senap är gott till.

Scroll to Top