Färskpotatissoppa

Färskpotatis är en delikatess god att äta precis som den är, men vill du använda den till något mer avancerat får du här en spännande soppa!

Du behöver

  • 300 g färskpotatis
  • 3 st färska lökar
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl crème fraîche
  • 3 dl mjölk
  • salt och peppar
  • krasse
  • 75 g bacon

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tvätta potatisen väl och dela den i stora i bitar. Skölj, dela och skiva löken.

2
Fräs löken glansig i olja. Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och vin, och koka upp. Koka i 15 minuter tills potatisen är klar.

3
Mixa soppan nästan slät. Koka upp med crème fraiche och mjölk, och smaka av med salt och peppar. Servera med klippt krasse och knaperstekt bacon.

Scroll to Top