Ljummen potatissallad

En härlig varm potatissallad att servera till fylld kycklingfilé eller något gott från grillen.

Du behöver

  • 600 g färskpotatis
  • 1 dl olivolja
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 st paprika gul
  • 1 st rödlök
  • 50 g rucola
  • 2 msk vinäger vit
  • salt och peppar

Ugn: 225°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Tvätta potatisen väl och låt den torka. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper och ringla över 1 msk av oljan.

2
Baka i ugn, ca 20 minuter, tills den är mjuk. Koka sugarsnapsen i saltat vatten i 2 minuter. Låt rinna av.

3
Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala löken och dela i klyftor.

4
Låt paprika och lök tillagas med potatisen de sista 8 minuterna. Blanda ihop med sugarsnaps och rucola.

5
Rör i vinäger och olja, och krydda med salt och peppar. Servera med fylld kycklingfilé.

Scroll to Top