Dillomelett med laxstuvning och champinjoner

Du behöver 4 st ägg 0.5 dl vatten 1 msk dill hackad salt svartpeppar 2 tsk matfett Fyllning: 3 dl Kelda fisk- och skaldjursoppa Kelda...

Du behöver

  • 4 st ägg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk dill hackad
  • salt svartpeppar
  • 2 tsk matfett

Fyllning:

3 dl Kelda fisk- och skaldjursoppa Kelda
3 msk redning Maizena
150 g lax benfri
svartpeppar
100 g champinjoner skivade
2 tsk matfett

Servera med:

bröd tomater

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Häll fisk- och skaldjurssoppan i en kastrull. Vispa ner redningen och koka upp under omrörning.

2
Ta bort skinnet från laxen och dela den i bitar. Rör ner laxen i såsen och låt den bli varm. Smaka av med svartpeppar.

3
Fräs champinjonerna i en stekpanna med matfett tills de får fin färg. Ta upp ur pannan.

4
Knäck äggen i en skål och blanda med vatten, dill, salt och peppar. Vispa sönder äggen med en gaffel helt lätt.

5
Värm matfettet i en stekpanna. När det blivit gyllenbrunt, slå äggsmeten i pannan och stek omeletten. Se till så att all smet kommer i kontakt med stekpannan och stelnar.

6
Vänd upp hälften av omeletten på ett uppläggningsfat. Lägg på laxfyllningen och stekta champinjoner. Lägg över den andra halvan av omeletten.

Scroll to Top