Jordgubbssaft

Låt mesta sommarsmaken ? solvarma jordgubbar ? bli saft att njuta av när solen lyser med sin frånvaro.

Du behöver

  • 1 kg jordgubbar
  • 3 dl vatten
  • 5.5 dl strösocker per liter avrunnen saft
  • 0.5 krm natriumbensoat
  • 0.5 krm kaliumsorbat

Det här behövs:

Gör så här

1
Skölj och ansa jordgubbarna. Skär dem i bitar och lägg dem i en gryta. Hetta upp långsamt och koka på svag värme, ca 5 minuter.

2
Tillsätt sockret och koka utan lock ca 15 minuter. Skumma. Rör ut natriumbensoat och kaliumsorbat i 1 dl av sylten. Rör ner blandningen i resten av sylten.

3
Häll upp sylten i heta, väl rengjorda glasburkar. Sätt genast på lock och vänd burkarna upp och ned. Låt svalna och vänd sedan burkarna rätt. Förvara dem mörkt och svalt.

Scroll to Top