Passionssufflé med hirskakor

Gör en krage av smör- eller bakplåtspapper till formarna. Fäst med tejp, gem eller nål.

Du behöver

Passionssufflé:

3 st ägg
1 dl florsocker
2 dl grädde (27, 36 eller 40%)
passionsfrukt fruktköttet från 2

Hirskakor:

0.75 dl flytande fett (motsvarande 75 g fast fett)
2 msk ljus sirap
2 msk grädde (fetthalten bestämmer du själv)
0.5 tsk rivet citronskal
1 dl hirsflingor
1 dl glutenfri mjölmix
2 krm bakpulver

Ugn: 175°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Sufflé:Dela äggen och vispa gulorna med sockret och vitorna för sig till en fast massa.

2
Vispa grädden och blanda samman med äggulesmeten, äggviteskummet och fruktmassan.

3
Dela upp smeten i portionsformarna och låt stå i frysen i några timmar eller över natten. Lossa kragarna före serveringen.

4
Hirskakor:Blanda fett, sirap och grädde. Tillsätt rivet citronskal och de torra ingredienserna och rör om.

5
Täck en plåt med bakplåtspapper och klicka ut teskedsstora klickar av smeten.

6
Grädda kakorna till lagom färg på mittfalsen i 8–9 minuter.

Scroll to Top