Hastbullar

De här bullarna, med bakpulver som jäsmedel, är en riktig räddningsplanka när kakburken är tom.

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin kylskåpskallt men i bitar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 0.5 dl strösocker eller 1/2 dl råsocker, 1/2 dl sötningsmedel
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • 1 dl lättfil
  • 1 st äpple

Ugn: 225°

Gör så här

1
Finfördela fettet i de torra ingredienserna. Tillsätt ägget och filmjölken, och blanda samman ingredienserna.

2
Fördela smeten i veckade pappersformar som du först har ställt ut på en plåt. Stick en tunn äppelklyfta i varje bulle och skjut in plåten mitt i ugnen. Grädda till lagom färg i 12–15 minuter.

Scroll to Top