Sommarkaka med jordgubbar

En enkel kaka där ingredienserna snabbt blandas samman, och sedan direkt in i ugnen för gräddning.

Du behöver

  • ströbröd eller Po-fiber
  • 2.5 dl strösocker
  • 3 dl potatismjöl
  • 1.5 tsk vaniljsocker
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 3 st ägg
  • 1.5 dl flytande fett
  • 0.5 dl jordgubbar

Ugn: 175°

Gör så här

1
Smörj en ugnssäker form med måtten 20×30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber.

2
Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med fettet. Rör samman så att allt blandar sig, men inte mer.

3
Skrapa ned smeten i formen och fördela bären. Ställ direkt in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på mittfalsen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 stycken är lagom.


Kommentar:
Variera bären allteftersom de olika sorterna mognar och kan användas. Kakan kan frysas.

Scroll to Top