Du behöver
- ströbröd eller Po-fiber
- 2.5 dl strösocker
- 3 dl potatismjöl
- 1.5 tsk vaniljsocker
- 1.5 tsk bakpulver
- 3 st ägg
- 1.5 dl flytande fett
- 0.5 dl jordgubbar
Ugn: 175°
Gör så här
1
Smörj en ugnssäker form med måtten 20×30 cm och bröa den med glutenfritt ströbröd eller Po-fiber.
2
Mät upp socker, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vispa upp äggen med en gaffel och tillsätt dem tillsammans med fettet. Rör samman så att allt blandar sig, men inte mer.
3
Skrapa ned smeten i formen och fördela bären. Ställ direkt in formen i den uppvärmda ugnen, grädda på mittfalsen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär upp i rutor. Du bestämmer storleken själv men ca 12 stycken är lagom.
Variera bären allteftersom de olika sorterna mognar och kan användas. Kakan kan frysas.