Dillpaj med matjessillröra

Du behöver Pajskal: 3 dl vetemjöl 125 g smör 1 msk dill torkad 3 msk snaps Fyllning: 300 g matjessillfiléer 3 st schalottenlökar hackade 0.5...

Du behöver

Pajskal:

3 dl vetemjöl
125 g smör
1 msk dill torkad
3 msk snaps

Fyllning:

300 g matjessillfiléer
3 st schalottenlökar hackade
0.5 st purjolök tunt skivad
1 st äpple skalat och fint tärnat
1 st dill finhackad
2 dl crème fraîche
2 dl majonnäs
salt svartpeppar

Dekoration:

1 st rädisor knippa
50 g mâchesallad

Ugn: 225°

Det här behövs till 8-10 bitar

Gör så här

1
Hacka samman vetemjöl, smör och dill med en kniv eller mixa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps och arbeta snabbt ihop till en degboll.

2
Lägg degen i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och tryck ut den med handen. Låt pajformen stå i kylen, ca 30 minuter.

3
Nagga med en gaffel och grädda pajskalet, ca 15 minuter i mitten av ugnen. Låt pajskalet kallna.

4
Skär matjessillen i tunna bitar och blanda med schalottenlök, purjolök, äpple, dill, crème fraiche och majonnäs. Smaka av med salt och peppar.

5
Fördela sillröran i pajskalet vid serveringen och dekorera med ansade och delade rädisor i mitten och machésallat runt kanten.

Scroll to Top