Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl socker
- 1 st apelsin
- 1.5 st flytande fett eller 150 g smält avsvalnat
- 200 g kokosflingor
- 0.75 dl glutenfri mjölmix
- 1 tsk bakpulver
Till glasyren:
100 g mörk blockchoklad
0.5 msk olja (rapsolja)
apelsin några skivor för dekoration
Ugn: 175°
Det här behövs:
Gör så här
1
Ta fram en form med löstagbar botten (23 cm i diameter) och smörj den riktigt väl. Pudra över det smorda med mjölmix.
2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet. Tillsätt rivet apelsinskal, fett och en blandning av kokosflingor, mjölmix och bakpulver.
3
Skrapa ned smeten i formen och grädda kakan på andra falsen nerifrån i ca 50 minuter. Fukta kakan med pressad apelsinsaft och glasera med smält blockchoklad,som blandats med olja. Garnera med apelsin.
Kakan kan frysas men då utan glasyr.