Kokoskaka med glasyr

Du behöver 3 st ägg 2 dl socker 1 st apelsin 1.5 st flytande fett eller 150 g smält avsvalnat 200 g kokosflingor 0.75 dl...

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 1 st apelsin
  • 1.5 st flytande fett eller 150 g smält avsvalnat
  • 200 g kokosflingor
  • 0.75 dl glutenfri mjölmix
  • 1 tsk bakpulver

Till glasyren:

100 g mörk blockchoklad
0.5 msk olja (rapsolja)
apelsin några skivor för dekoration

Ugn: 175°

Det här behövs:

Gör så här

1
Ta fram en form med löstagbar botten (23 cm i diameter) och smörj den riktigt väl. Pudra över det smorda med mjölmix.

2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig smet. Tillsätt rivet apelsinskal, fett och en blandning av kokosflingor, mjölmix och bakpulver.

3
Skrapa ned smeten i formen och grädda kakan på andra falsen nerifrån i ca 50 minuter. Fukta kakan med pressad apelsinsaft och glasera med smält blockchoklad,som blandats med olja. Garnera med apelsin.


Kommentar:
Kakan kan frysas men då utan glasyr.

Scroll to Top