Tomatsoppa med korvspett och varm smörgås

Du behöver 4 st kvisttomat stora 0.5 st gul lök hackad 1 msk matfett 1 st selleri skivad 1 st morot fint tärnad 5 dl...

Du behöver

  • 4 st kvisttomat stora
  • 0.5 st gul lök hackad
  • 1 msk matfett
  • 1 st selleri skivad
  • 1 st morot fint tärnad
  • 5 dl hönsbuljong av tärning
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk strösocker
  • salt svartpeppar

Servera med:

2 st merguezkorv Scan
träspett
4 skiva polarbröd Polarbröd
2 msk philadelphiaost 12 %
1 dl grevéost 17%, riven
basilika

Gör så här

1
Skålla tomaterna. Gör ett kryss i skalet med en vass kniv. Lägg ner dem 30 sekunder i en kastrull med kokande vatten, så att skalet vid krysset börjar lossa. Lägg tomaterna i kallt vatten en stund och dra sedan loss skalet. Skär tomaterna i bitar.

2
Fräs lök, selleri och morot i matfettet i en gryta utan att det tar färg. Tillsätt tomater, hönsbuljong och tomatpuré. Lägg på lock och låt soppan koka 10 minuter. Mixa samman soppan med en mixerstav. Smaka av med socker, salt och peppar.

3
Skär merguezkorvarna i bitar och stek dem varma i en stekpanna utan matfett. Trä upp dem på träspett och servera över soppskålarna. Dekorera med basilika.

4
Bred philadelphiaost på två brödskivor och strö över den rivna osten. Lägg på två brödskivor till och kläm åt. Grilla bröden i ett smörgåsgrilljärn eller våffeljärn. Dela på diagonalen och servera med soppan.

Scroll to Top