Du behöver
- 4 st äggulor
- 1 dl strösocker
- 1 dl vatten
- 3 dl hallon
- 4 dl vispgrädde
Garnering:
färska hallon
mandelspån rostade
mynta eller citronmeliss
Det här behövs till 6–8 port:
Gör så här
1
Vispa samman äggulor, socker och vatten i en kastrull (inte av aluminium). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör då och då under tiden.
2
Mosa bären eller kör dem i en mixer eller matberedare. Vispa grädden till skum.
3
Rör ner bärmoset i krämen och till sist den vispade grädden. Rör så att allt blandas väl. Häll upp krämen i en skål med lock.
4
Täck skålen och låt den stå i frysen i minst 5 timmar.
5
Ta fram parfaiten 10 minuter innan den ska serveras. Skeda upp den i portionsglas och garnera den med hallon, mandelspån och mynta eller citronmeliss.