Du behöver

  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 3 dl hallon
  • 4 dl vispgrädde

Garnering:

färska hallon
mandelspån rostade
mynta eller citronmeliss

Det här behövs till 6–8 port:

Gör så här

1
Vispa samman äggulor, socker och vatten i en kastrull (inte av aluminium). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknar. Ta kastrullen från värmen och låt krämen kallna. Rör då och då under tiden.

2
Mosa bären eller kör dem i en mixer eller matberedare. Vispa grädden till skum.

3
Rör ner bärmoset i krämen och till sist den vispade grädden. Rör så att allt blandas väl. Häll upp krämen i en skål med lock.

4
Täck skålen och låt den stå i frysen i minst 5 timmar.

5
Ta fram parfaiten 10 minuter innan den ska serveras. Skeda upp den i portionsglas och garnera den med hallon, mandelspån och mynta eller citronmeliss.