Tunnbröd

Du behöver 5 dl vatten 0.5 dl flytande fett 0.25 pkt jäst ca 12 g 0.5 dl kesella 0.5 tsk salt 1 tsk brödkrydda t...

Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 0.5 dl flytande fett
  • 0.25 pkt jäst ca 12 g
  • 0.5 dl kesella
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda t ex fänkål och anis
  • 10.5 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas mix som ger en lättkavlad deg)
  • 0.5 tsk hjorthornssalt

Ugn: 275°

Gör så här

1
Värm vatten och fett till 37°, s k fingervärme, och rör ut jästen med degspadet.

2
Tillsätt ostmassa, salt, brödkrydda och det mesta av mjölmixen tillsammans med hjorthornssaltet, och arbeta samman till en smidig deg. Låt degen jäsa i övertäckt bunke i 45–50 minuter.

3
Tillsätt ytterligare mjölmix och arbeta ihop degen efter jäsningen innan du skrapar ned den på arbetsbordet.

4
Knåda degen och dela den i åtta bitar. Forma bitarna till runda bullar som du kavlar ut till tunna kakor, ca 18 cm i diameter, först med en slät kavel och sedan med en kruskavel.

5
Lägg kakorna på en het plåt som placeras på övre falsen och grädda direkt, ca 3 minuter. Trava brödkakorna på varandra i en fuktig bakduk och linda en bakduk utanpå. Låt kallna. Tunnbröden kan frysas.

Scroll to Top