Gaffelkakor

Klassiskt småbröd som är ett måste på fikabordet!

Du behöver

  • 125 g smör eller margarin
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 st ägg
  • 4 dl potatismjöl
  • 1 tsk kardemummakärnor stötta

Ugn: 200°

Gör så här

1
Rör samman det rumstemperade fettet med sockret och tillsätt ägget.

2
Blanda den stötta kardemumman med potatismjölet och vänd ned de torra ingredienserna i sockersmeten. Forma till en deg och rulla ut till ett par längder.

3
Skär upp i bitar, beräkna en dessertsked deg till varje kaka.

4
Forma runda kulor och lägg ut på papperstäckt plåt. Tryck till varje kula med en gaffel.

5
Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter och låt kallna på galler innan du plockar ned kakorna i förvaringsburk.

Scroll to Top