Grillade scampi- och pilgrimsmusselspett på sallatsbädd

Du behöver 8 st grillspett av trä 8 st räkor stora 8 st pilgrimsmussla 1 tsk orange pepper Santa Maria 2 msk citronolivolja flingsalt Dressing:...

Du behöver

  • 8 st grillspett av trä
  • 8 st räkor stora
  • 8 st pilgrimsmussla
  • 1 tsk orange pepper Santa Maria
  • 2 msk citronolivolja
  • flingsalt

Dressing:

1 msk citronolivolja
1 st vitlök riven

Servera med:

ruccolasallad eller röda mangoldskott
baguette
salt och peppar

Servera med:

tomat
mozzarella
basilika
olivolja
1 st vitlöksklyfta pressad
0.5 tsk dragon
1 msk citron pressad saft
salt och peppar
2 msk maizena brun redning
100 g röda druvor halverade och kärnfria
minitomater delade
svarta oliver urkärnade
färsk timjan

Ugn: 200–225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Låt grillspetten ligga i vatten en stund. Varva räkor och pilgrimsmusslor på dubbla grillspett (dubbla spett är enklare att vända på grillen).

2
Blanda orange pepper och olivolja i en skål och pensla spetten. Strö över flingsalt och grilla spetten över glödande kol, 3–4 minuter.

3
Skaka samman olja och vitlök och stryk över spetten med en pensel vid serveringen. Lägg upp på en bädd av rucola och mangoldskott och servera med baguette.

4
Servera med rucolasås och sallad Caprese – tomat- och mozzarellasallad med basilika och olivolja.

5
Vispa samman ingredienserna till dressingen. Ringla den över salladen och rör om.

6
Sätt in köttet i 100° varm ugn när ni sätter er till bords. Köttet behöver ca 15 minuter för att bli mediumstekt, ca 60° innertemperatur.

7
Lägg en skiva ankleverpastej på filén vid serveringen. Toppa med hackade svarta oliver. Servera med kokta haricots verts och paprikatärningar, madeirasåsen och mandelpuckarna.

Scroll to Top