Kräftpaj med hummersmak

Du behöver Pajdeg: 3 dl vetemjöl 125 g smör 3 msk vatten Fyllning: 150 g champinjoner delade i bitar 0.5 st purjolök skivad 2 msk...

Du behöver

Pajdeg:

3 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk vatten

Fyllning:

150 g champinjoner delade i bitar
0.5 st purjolök skivad
2 msk smör
170 g kräftstjärtar 1 burk
2 msk dill

Äggstanning:

3 st ägg
3 dl hummersoppa
salt svartpeppar

Ugn: 225º

Gör så här

1
Lägg vetemjöl i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt smör och vatten, och mixa samman till en degboll.

2
Tryck ut degen i små aluminiumformar. Plasta in dem och låt dem stå i kylen, ca 30 minuter. Ta ut dem och nagga bottnarna med en gaffel. Fräs champinjoner och purjolök tills svampen börjar ta färg.

3
Förgrädda de små formarna i mitten av ugnen, ca 5 minuter. Fyll bottnarna med smörfrästa champinjoner, purjolök och kräftstjärtar. Strö över dillen.

4
Vispa samman ägg och soppa, och krydda med svartpeppar. Häll försiktigt äggstanningen över fyllningen. Grädda pajerna i nedre delen av ugnen, ca 15 minuter.

Scroll to Top