Du behöver
- 2.5 dl glutenfri mjölmix (Finax)
- 1 msk pepparkakskrydda mald
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl äpple grovrivet med skal
- 2 st ägg
- 1.5 dl strösocker
- 0.5 dl flytande fett eller 50 g smält avsvalnat
Glasyr:
0.5 dl hasselnötskärnor
1 dl råsocker flor-
1 msk vatten
Ugn: 200°
Gör så här
1
Smörj och klä en liten långpanna (20×30) med bakplåtspapper. Blanda mjölmix, pepparkakskrydda och bakpulver, och riv så många äpplen du behöver.
2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa. Tillsätt fettet. Blanda samman samtliga ingredienser och bred ut smeten i formen.
3
Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor.
4
Hacka nötterna grovt. Rör samman glasyren och ringla den över. Strö på nöthacket och låt kakan stå en kort stund före serveringen.
Om du vill frysa pepparkaksrutorna gör du det före glaseringen.
Får du inte tag i florsocker på råsocker, som har en ljusbrun färg, går det bra att använda vanligt vitt också.