Pepparkaksrutor

En riktigt smakfull mjuk kaka med härlig glasyr.

Du behöver

  • 2.5 dl glutenfri mjölmix (Finax)
  • 1 msk pepparkakskrydda mald
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl äpple grovrivet med skal
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 0.5 dl flytande fett eller 50 g smält avsvalnat

Glasyr:

0.5 dl hasselnötskärnor
1 dl råsocker flor-
1 msk vatten

Ugn: 200°

Gör så här

1
Smörj och klä en liten långpanna (20×30) med bakplåtspapper. Blanda mjölmix, pepparkakskrydda och bakpulver, och riv så många äpplen du behöver.

2
Vispa ägg och socker till en tjock och pösig massa. Tillsätt fettet. Blanda samman samtliga ingredienser och bred ut smeten i formen.

3
Grädda mitt i ugnen i drygt 15 minuter. Låt kakan svalna innan du skär upp den i rutor.

4
Hacka nötterna grovt. Rör samman glasyren och ringla den över. Strö på nöthacket och låt kakan stå en kort stund före serveringen.


Kommentar:
Om du vill frysa pepparkaksrutorna gör du det före glaseringen.
Får du inte tag i florsocker på råsocker, som har en ljusbrun färg, går det bra att använda vanligt vitt också.

Scroll to Top