Ugnstekt citronlax med vermouthsås

Du behöver 2 st fjärilskotletter av lax salt och peppar 0.25 st citron rivet skal 1 tsk matfett flytande Sås: 2 dl minifraiche 2 msk...

Du behöver

  • 2 st fjärilskotletter av lax
  • salt och peppar
  • 0.25 st citron rivet skal
  • 1 tsk matfett flytande

Sås:

2 dl minifraiche
2 msk vermouth vit vermouth
1 msk kycklingfond konc
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Lägg laxen i en smord ugnssäker form. Salta och peppra. Strö över rivet citronskal och pensla med matfettet. Stek i mitten av ugnen, 10–15 minuter.

2
Rör samman minifraiche med vermouth och kycklingfond i en kastrull, och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3
Servera med kokt potatis och mâchesallat blandad med finstrimlad fänkål och delade rädisor.

Scroll to Top