Blomkålssoppa

Du behöver 200 g blomkål 1 st vitlöksklyfta 10 cm purjolök 1 st potatis 1 msk olivolja 3 dl mjölk 1 dl matlagningsgrädde 0.5 st...

Du behöver

  • 200 g blomkål
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 10 cm purjolök
  • 1 st potatis
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken, och strimla purjolöken fint. Skala och tärna potatisen.

2
Fräs vitlök och purjolök i en gryta med olja. Tillsätt blomkål, potatis, mjölk, grädde och buljongtärning.

3
Koka tills grönsakerna är mjuka. Fiska upp några blomkålsbuketter och mixa resten. Späd med vatten och koka upp.

4
Smaka av med salt och peppar, och servera med de hela blomkålsbuketterna, persilja och bröd.

Scroll to Top