Du behöver
- 200 g blomkål
- 1 st vitlöksklyfta
- 10 cm purjolök
- 1 st potatis
- 1 msk olivolja
- 3 dl mjölk
- 1 dl matlagningsgrädde
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 1 dl vatten
- salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Dela blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken, och strimla purjolöken fint. Skala och tärna potatisen.
2
Fräs vitlök och purjolök i en gryta med olja. Tillsätt blomkål, potatis, mjölk, grädde och buljongtärning.
3
Koka tills grönsakerna är mjuka. Fiska upp några blomkålsbuketter och mixa resten. Späd med vatten och koka upp.
4
Smaka av med salt och peppar, och servera med de hela blomkålsbuketterna, persilja och bröd.