Kumminbröd

Ett bröd som inte ska jäsa eftersom jäsmedlet är bikarbonat.

Du behöver

  • 1 msk kummin
  • 6 dl glutenfri mjölmix (vi använde Finax lågproteinmix)
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt
  • 0.25 dl ljus sirap

Ugn: 175°

Det här behövs till 1 bröd:

Gör så här

1
Smörj en långform som rymmer 1 1/2 l. Täck gärna bottnen med bakplåtspapper. Stöt kumminfröna i en mortel och blanda med mjölmix, bikarbonat och salt.

2
Rör samman de torra ingredienserna med filmjölk/yoghurt och sirap, och skrapa ned degen i formen.

3
Grädda brödet på andra falsen nerifrån i den uppvärmda ugnen, 45–50 minuter. Låt kallna i bakduk. Serveras gärna dagsfärskt till soppa. Vi valde blomkålssoppa.

Scroll to Top