Ratatouille

Gör en stor sats och frys in för kommande middagar.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 1 st aubergine svart eller vit
  • 2 st squash gul och grön
  • 1 st paprika gul
  • 1 st paprika orange
  • 3 st vitlöksklyftor skivade
  • 3 msk olivolja
  • 2 st tomater Mutti
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 2 tsk timjan
  • 2 tsk rosmarin
  • 2 msk körvel hackad
  • 2 st lagerblad
  • 1 tsk ljust muscovadosocker
  • salt svartpeppar

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Ansa och skölj purjolöken och skär den i skivor. Skölj och skär aubergine, squash och paprikor i bitar.

2
Fräs lök, purjolök och vitlök i olivolja några minuter. Tillsätt därefter resten av grönsakerna och låt dem fräsa med på lägre värme en stund.

3
Tillsätt tomater, vitt vin, buljongtärning, timjan, rosmarin, körvel och lagerblad. Koka sakta under lock, ca 20 minuter. Rör om då och då.

4
Koka sedan utan lock så att grönsaksröran blir tjockare. Smaka av med socker, salt och peppar. Servera med bröd eller ris eller som tillbehör till grillat eller stekt kött eller fisk.

Scroll to Top