Du behöver
- 0.75 dl glutenfri mjölmix
- 2 l mjölk (3% fett)
- 1.25 msk löpe (finns på apoteket)
- 1 dl sötmandel hackad
- 2 st ägg
- 2 dl grädde helst mellan- eller visp-
- 1.5 msk strösocker
- bittermandelarom några droppar
Till serveringen:
1.5 dl grädde vispbar
sylt vi valde björnbär
Ugn: 175°
Det här behövs till 6 port:
Gör så här
1
Blanda mjölmixen med 1 dl av mjölken. Värm den resterande mjölken till 37°. Tillsätt löpe och redning, och låt stå i 30 minuter.
2
Skär med en bordskniv kors och tvärs i mjölkmassan och låt den stå och ysta sig i ett par timmar.
3
Hacka den oskållade mandeln. Häll mjölkmassan i en sil och låt vasslen rinna av.
4
Vispa upp äggen med grädden. Blanda samman samtliga ingredienser.
5
Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i 60–70 minuter. Servera med grädde och sylt eller bär.