Lättgjord ostkaka

Mängderna har minskats ned så att satsen ska vara lätt att göra.

Du behöver

  • 0.75 dl glutenfri mjölmix
  • 2 l mjölk (3% fett)
  • 1.25 msk löpe (finns på apoteket)
  • 1 dl sötmandel hackad
  • 2 st ägg
  • 2 dl grädde helst mellan- eller visp-
  • 1.5 msk strösocker
  • bittermandelarom några droppar

Till serveringen:

1.5 dl grädde vispbar
sylt vi valde björnbär

Ugn: 175°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Blanda mjölmixen med 1 dl av mjölken. Värm den resterande mjölken till 37°. Tillsätt löpe och redning, och låt stå i 30 minuter.

2
Skär med en bordskniv kors och tvärs i mjölkmassan och låt den stå och ysta sig i ett par timmar.

3
Hacka den oskållade mandeln. Häll mjölkmassan i en sil och låt vasslen rinna av.

4
Vispa upp äggen med grädden. Blanda samman samtliga ingredienser.

5
Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i 60–70 minuter. Servera med grädde och sylt eller bär.

Scroll to Top