Auberginegratäng

Du behöver 2 st aubergine salt olivolja 200 g parmesanost parmigiano reggiano 125 g mozzarella tomatsås enligt receptet intill Ugn: 200° Det här behövs till...

Du behöver

  • 2 st aubergine
  • salt
  • olivolja
  • 200 g parmesanost parmigiano reggiano
  • 125 g mozzarella
  • tomatsås enligt receptet intill

Ugn: 200°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Salta och lägg dem i ett durkslag under press och låt dem rinna av över natten, så att den bittra smaken försvinner.

2
Stek skivorna i omgångar i en varm stekpanna med olivolja.

3
Varva i en form tomatsås, aubergineskivor, riven Parmigiano och mozzarella i bitar tills du fyllt upp formen. Avsluta med tomatsås.

4
Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Ta ut formen och låt den vila medan köttet blir klart.


Kommentar:
Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, för då kan den pysa över under gräddningen.

Scroll to Top