Du behöver
- 2 st aubergine
- salt
- olivolja
- 200 g parmesanost parmigiano reggiano
- 125 g mozzarella
- tomatsås enligt receptet intill
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor på längden. Salta och lägg dem i ett durkslag under press och låt dem rinna av över natten, så att den bittra smaken försvinner.
2
Stek skivorna i omgångar i en varm stekpanna med olivolja.
3
Varva i en form tomatsås, aubergineskivor, riven Parmigiano och mozzarella i bitar tills du fyllt upp formen. Avsluta med tomatsås.
4
Grädda i mitten av ugnen, ca 20 minuter tills gratängen fått fin färg. Ta ut formen och låt den vila medan köttet blir klart.
Se till att inte fylla formen ända upp till kanten, för då kan den pysa över under gräddningen.