Spansk sallad

Queso Manchego är en spansk delikatess som här gör sig fint i sallad tillsammans med serranoskinka.

Du behöver

  • 4 skiva serranoskinka lite tjockare
  • 150 g blandad grönsallat blad
  • 200 g Queso Manchego spansk fårost, ej för lagrad
  • 1 st cocktailtomater delade
  • 0.5 st fänkål skivad
  • 0.5 dl gräslök skivad
  • olivolja Crema di balsamico

Ugn: 100°

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Lägg skinkan på bakplåtspapper och tillaga i ugn ca 1 timme. Skinkan skall bli mörkt röd och krispig. Låt den svalna.

2
Lägg en bädd av sallatsblad på ett stort uppläggningsfat. Placera skinka, skivad manchego, tomater, fänkål och gräslök ovanpå.

3
Ringla över rikligt med olivolja och Crema di balsamico vid serveringen.

Scroll to Top