Talleggiofyllda nötrullader med auberginegratäng

Den goda italienska osten Tallegio blir en krämig fyllning i rullad lövbiff.

Du behöver

  • 4 st lövbiff stora
  • salt svartpeppar
  • 1 msk smör

Fyllning:

200 g talleggio skalad
2 msk örter t ex salvia, timjan, persilja, rosmarin, hackade
1 msk honung
salt svartpeppar

Det här behövs till 4 pers:

Gör så här

1
Kavla ut köttet något på en stor plastskärbräda och lägg 50 g ost, örter och lite honung på varje. Salta och peppra. Vik in kanterna och rulla ihop lövbiffen.

2
Stek ruladerna med skarven neråt i en riktigt varm panna med smör.

3
Lägg sedan köttet i en ugnssäker form och efterstek, efter att gratängen är klar, i avstängd ugn, ca 10 minuter.


Kommentar:
Ta ut gratängen ur ugnen och låt den vila medan köttet steks i eftervärmen från gräddningen av gratängen.

Scroll to Top