Ugnspannkaka med kassler

Du behöver Pannkaka: 0.75 dl vetemjöl 2 msk pofiber eller kruskakli 2 krm salt 3 dl mjölk 2 st ägg 2 tsk matfett 125 g...

Du behöver

Pannkaka:

0.75 dl vetemjöl
2 msk pofiber eller kruskakli
2 krm salt
3 dl mjölk
2 st ägg
2 tsk matfett
125 g kassler i tärningar

Servera med:

morot lingonsylt

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, pofiber och salt i en bunke. Vispa samman med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

2
Smält fettet i en stekpanna och fräs kasslern. Häll smeten i pannan. Grädda pannkakan mitt i ugnen, 15–20 minuter. Skär pannkakan i bitar. Servera med morotsbitar och lingonsylt.

Scroll to Top