Kycklingpaj

En matig paj som räcker till många.

Du behöver

Pajdeg:

5.5 dl vetemjöl
0.5 tsk salt
225 g smör eller margarin
1 st ägg
0.75 dl vatten

Fyllning:

1 st grillad kyckling
100 g skinka rökt
150 g champinjoner
2 st gula lökar
1 st röd paprika
1 st grön paprika
2 dl kokt ris

Ostsås:

2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
0.5 dl grädde
2 dl riven ost

Pensling:

1 st ägg

Ugn: 225°

Det här behövs till 8 port:

Gör så här

1
Hacka ihop mjöl, salt och smör till en smulig massa. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg.

2
Kavla ut två tredjedelar av degen och lägg i en stor pajform. Ställ kallt i 30 minuter.

3
Dela kycklingköttet i mindre bitar och strimla skinkan. Skiva champinjonerna och skala och skiva löken.

4
Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Fräs skinka, svamp, lök och paprika i smör.

5
Fräs mjölet i smör och späd med mjölk. Koka i 5 minuter och rör i vispad grädde och osten.

6
Blanda ostsåsen med fräset, kycklingen och riset och lägg i formen. Kavla ut resten av degen och sporra remsor. Lägg som galler och pensla med ägg. Grädda i 20 minuter.

Scroll to Top