Matiga piroger

En god deg med vetegroddar i.

Du behöver

Deg:

50 g smör eller margarin
2.5 dl vetemjöl
1 dl vetegroddar
1 st äggula
3 msk kallt vatten
0.5 tsk salt

Fyllning:

1 st gul lök
150 g korv kryddiga t ex salsiccia
1 msk smör eller margarin
2 st hårdkokta ägg

Pensling:

ägg

Ugn: 225°

Gör så här

1
Blanda ihop degen i matberedare eller på bakbordet. Låt vila i kylen medan fyllningen görs.

2
Skala och hacka löken. Tärna korven grovt och fräs tillsammans med lök i smör.

3
Skala och hacka äggen och blanda med fräset. Kavla ut degen och ta ut rundlar, 10 cm i diameter.

4
Lägg på en klick fyllning och vik ihop. Tryck till kanten med en gaffel och pensla med ägg. Grädda i ca 8 minuter.


Kommentar:
Salsiccia är en köttig korv kryddad med timjan och vitlök.

Scroll to Top