Kryddiga kycklingben med sesampanering

Kyckling är en favorit som går att variera i det oändliga. Här ett nytt spännande förslag som kommer att förhöja stämningen vid middagsbordet!

Du behöver

  • 1 kg kycklingben
  • 0.5 dl smör

Panering:

1 st ägg
1 dl mjölk
0.75 dl vetemjöl
0.5 dl sesamfrön
2 tsk bakpulver
2 tsk persillade
1 tsk paprikapulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald

Ugn: 225º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Torka av kycklingben på hushållspapper.

2
Vispa samman ägg och mjölk i en djup tallrik. Blanda vetemjöl, sesamfrön, bakpulver, persillade, paprikapulver, salt och peppar i en stor plastpåse och blanda.

3
Doppa först kycklingbenen i äggblandningen och lägg sedan ner ett par ben i taget i plastpåsen och skaka runt. Ta upp benen ur påsen och lägg i en ugnssäker form. Ringla över smör & rapsolja.

4
Stek benen i nedre delen av ugnen, ca 25 minuter. Servera med sallad och bröd eller ris.

Scroll to Top