Du behöver
- 4 dl fullkornsvetemjöl (obs, ej graham)
- 3 msk sötningsmedel eller råsocker strö-
- 75 g smör
- 1 st ägg
- 0.5 dl vatten
Fyllning:
0.5 dl blåbär färska eller halvtinade avrunna
0.5 msk sötningsmedel eller råsocker strö-
1.5 tsk maizenastärkelse
Pensling:
ägg Uppvispat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Blanda mjöl, sötningsmedel/socker, skär det kylskåpskalla fettet i bitar och finfördela i mjölblandningen till en grynig massa.
2
Vispa upp ägget i vattnet och blanda samman till en deg. Låt vila ½ timme i kylen medan ugnen blir varm.
3
Kavla ut degen i omgångar på mjölat bord och sporra rutor 7×7 cm stora.
4
Strö maizenablandningen över bären, beräkna 10 st bär på varje ruta. Vik så att du får en trekant och tryck till kanterna med en gaffel. Nagga ovansidan och pensla med ägg. Grädda till lagom färg i ca 12 min. Kan frysas.