Squashkaka

Squash är en tacksam grönsaksfrukt att odla. Här ett dessertrecept!

Du behöver

  • 500 g squash
  • 0.25 dl sötmandel oskållad
  • bittermandelarom några droppar
  • 2 st ägg
  • 0.5 dl strösocker
  • 0.5 dl glutenfri mjölmix gärna Finax
  • 2.5 dl mjölk eller kaffegrädde

Garnering:

1 dl vispgrädde

Ugn: 200°

Det här behövs till 4–5 port:

Gör så här

1
Dela squashen på längden och kärna ur mittpartiet med en sked . Skär fruktköttet i bitar och låt rotera i en matberedare eller mixer till ett mos. Låt mandel komma med mot slutet så att den blir hackad och droppa i bittermandelaromen.

2
Vispa samman äggen, sockret, mjölmixen och mjölken (grädden). Blanda samman ingredienserna och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form.

3
Grädda i uppvärmd ugn på mittfalsen , ca 40 minuter, låt svalna av innan du spritsar på grädden. Kan serveras med eller utan sylt.

Scroll to Top