Du behöver
- 500 g squash
- 0.25 dl sötmandel oskållad
- bittermandelarom några droppar
- 2 st ägg
- 0.5 dl strösocker
- 0.5 dl glutenfri mjölmix gärna Finax
- 2.5 dl mjölk eller kaffegrädde
Garnering:
1 dl vispgrädde
Ugn: 200°
Det här behövs till 4–5 port:
Gör så här
1
Dela squashen på längden och kärna ur mittpartiet med en sked . Skär fruktköttet i bitar och låt rotera i en matberedare eller mixer till ett mos. Låt mandel komma med mot slutet så att den blir hackad och droppa i bittermandelaromen.
2
Vispa samman äggen, sockret, mjölmixen och mjölken (grädden). Blanda samman ingredienserna och skrapa ned smeten i en smord ugnssäker form.
3
Grädda i uppvärmd ugn på mittfalsen , ca 40 minuter, låt svalna av innan du spritsar på grädden. Kan serveras med eller utan sylt.