Kyckling med skink-och ostsås

För många år sedan fick jag det på en fest.

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer ca 250 gr
  • 100 g skinka rökt
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk oregano
  • 2 dl hönsbuljong
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl ost riven lagrad t ex västerbotten
  • salt och svartpeppar
  • 1 st ask kryddkrasse

Gör så här

1
Finhacka skinkan. Skär kycklingen i strimlor. Stek kycklingen i smöret i en stekpanna, lägg över i en gryta eller traktörpanna.

2
Rör i mjöl, oregano och späd med buljongen. Rör i grädde och större delen av skinkan. Låt såsen koka 3-5 minuter. Rör i osten och smaka av med salt och peppar.

3
Strö över skinkan och kryddkrasse, servera med nykokt bandspagetti.

Scroll to Top