Laxqueneller med vitvinssås

Du behöver 400 g laxfilé skinn- och benfri 2 tsk salt 2 st ägg 2 dl vispgrädde 0.5 krm kajennpeppar svartpeppar 1 msk dill hackad...

Du behöver

  • 400 g laxfilé skinn- och benfri
  • 2 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 krm kajennpeppar
  • svartpeppar
  • 1 msk dill hackad

Kokspad:

3 dl vatten
2 dl vin vitt torrt
1 msk kycklingfond konc
0.5 st gul lök skivad

Sås:

kokspad
1 dl vispgrädde
3 msk idealmjöl
salt och peppar
1 msk dill hackad

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Strö över salt och kör till en jämn fiskfärs.

2
Tillsätt ägg, grädde, kajennpeppar, lite svartpeppar och dill och kör till en jämn smet.

3
Koka upp vatten, vin, kycklingfond och lök i en gryta. Forma små ägg av färsen med hjälp av vattensköljda skedar och lägg ner i den kokande buljongen. Låt quenellerna sjuda 3 minuter. Ta upp dem med hålslev och sila ner buljong i en kastrull.

4
Koka upp buljongen och tillsätt grädde och idealmjöl under vispning. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg tillbaka quenellerna i såsen och låt dem bli varma. Lägg upp och strö över dill. Servera med kokt potatis och sallad.

Scroll to Top