Du behöver
- 500 g lax skinn- och benfri
- 1 msk salt
- 1 msk strösocker
- 2 krm vitpeppar grovkrossad
- 1 tsk olivolja
- 280 g pasta Kungsörnen
- 250 g broccolibuketter förvällda
- 1 st röd paprika skivad
- 1 st paprika skivad
- 0.5 st rödlök i tunna klyftor
- 0.5 st gurka urkärnad och skivad
- 75 g rucola
- 1 st citron i klyftor
Dressing:
2 dl gräddfil
1 msk olivolja
0.5 st citron rivet skal och saft
1 tsk honung
salt och peppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i kuber. Lägg dem i en stor plastpåse, tillsätt salt, socker och vitpeppar. Skaka runt bitarna i påsen och låt dem rimmas, ca 1 timme. Häll av vätskan, lägg fiskbitarna i ett durkslag och spola av dem snabbt med kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.
2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av pastan med kallt vatten. Låt den rinna av i durkslag.
3
Blanda pastan med broccoli, paprika, rödlök, gurka och rucolasallat. Lägg upp på stort fat. Dekorera med citronklyftor.
4
Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxkuberna runt om tills de får fin färg och är genomstekta, ca 2 minuter. Lägg upp på salladsbädden.
5
Blanda gräddfil, olivolja, citronskal och saft i en skål och smaksätt med honung, salt och peppar. Smaka av. Servera dressingen till salladen.