Pastasallad med lax och citrondressing

Du behöver 500 g lax skinn- och benfri 1 msk salt 1 msk strösocker 2 krm vitpeppar grovkrossad 1 tsk olivolja 280 g pasta Kungsörnen...

Du behöver

  • 500 g lax skinn- och benfri
  • 1 msk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2 krm vitpeppar grovkrossad
  • 1 tsk olivolja
  • 280 g pasta Kungsörnen
  • 250 g broccolibuketter förvällda
  • 1 st röd paprika skivad
  • 1 st paprika skivad
  • 0.5 st rödlök i tunna klyftor
  • 0.5 st gurka urkärnad och skivad
  • 75 g rucola
  • 1 st citron i klyftor

Dressing:

2 dl gräddfil
1 msk olivolja
0.5 st citron rivet skal och saft
1 tsk honung
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär laxen i kuber. Lägg dem i en stor plastpåse, tillsätt salt, socker och vitpeppar. Skaka runt bitarna i påsen och låt dem rimmas, ca 1 timme. Häll av vätskan, lägg fiskbitarna i ett durkslag och spola av dem snabbt med kallt vatten. Låt rinna av på hushållspapper.

2
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och spola av pastan med kallt vatten. Låt den rinna av i durkslag.

3
Blanda pastan med broccoli, paprika, rödlök, gurka och rucolasallat. Lägg upp på stort fat. Dekorera med citronklyftor.

4
Hetta upp en stekpanna med olja och halstra laxkuberna runt om tills de får fin färg och är genomstekta, ca 2 minuter. Lägg upp på salladsbädden.

5
Blanda gräddfil, olivolja, citronskal och saft i en skål och smaksätt med honung, salt och peppar. Smaka av. Servera dressingen till salladen.

Scroll to Top