Potatissallad med halstrad gravlax och caesardressing

Du behöver 2 st romansalladshuvud 300 g potatis kokt 300 g gravad lax skivad svartpeppar 1 st schalottenlök skivad 1 st gräslök skivad 4 st...

Du behöver

  • 2 st romansalladshuvud
  • 300 g potatis kokt
  • 300 g gravad lax skivad
  • svartpeppar
  • 1 st schalottenlök skivad
  • 1 st gräslök skivad
  • 4 st tomater skivade
  • 2 dl brödkrutonger naturella

Dressing:

1 st äggula
1 st vitlöksklyfta
3 st sardeller
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
0.5 dl solrosolja
0.5 dl lättfil
1 dl parmesanost riven
salt och peppar

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och fördela sallaten på tallrikar. Skiva potatisen och lägg den ovanpå sallaten.

2
Halstra laxskivorna på båda sidor i varm stekpanna. Peppra och lägg över potatisen.

3
Strö över lök och gräslök. Lägg tomatskivor och krutonger runt om.

4
Mixa samman äggula, vitlök, sardeller, senap, vinäger, olja, lättfil och parmesanost till en slät dressing. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till salladen.

Scroll to Top