Smarrigt stekt frukostbröd (av Sebastian i Gemla)

Du behöver 1 dl rågsikt 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 25 g margarin 1 dl mjölk eller filmjölk Det här behövs...

Du behöver

  • 1 dl rågsikt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 25 g margarin
  • 1 dl mjölk eller filmjölk

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Mät upp rågsikt, vetemjöl, bakpulver och salt i en skål. Mät upp margarinet och lägg det i skålen. Smula sönder margarinet med fingertopparna i mjölblandningen.

2
Tillsätt mjölk eller filmjölk och arbeta snabbt ihop degen med en slev.

3
Dela degen i fyra delar. Mjöla bakbordet. Platta ut varje del med handflatan till en tunn, rund kaka.

4
Ställ en stekpanna på en platta med medeltemperatur. Stek kakorna tills båda sidor har fått fin färg. Använd gärna stekspade när du vänder kakorna.

Scroll to Top