Sockerbullar med äppelmos

Underbart fluffiga sockerbullar fyllda med både kanel- och vaniljsmör och ett gott äppelmos. En ljuvligt höstsmakande fikastund väntar!

40 stycken

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma
  • 16 dl vetemjöl
  • 200 g smör rumsvarmt

Fyllning:

100 g smör
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
ca 1 dl äppelmos

Pensling:

smält smör
socker

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula jästen i en skål. Värm mjölken till 37° och häll den över jästen. Rör tills den lösts upp och tillsätt socker, salt, kardemumma och det mesta av mjölet.
2
Rör ihop och tillsätt rumsvarmt smör. Arbeta degen väl i maskin tills den är blank. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
3
Rör ihop smör, socker, vaniljsocker och kanel. Dela degen i två bitar och kavla ut varje till en platta.
4
Skär i rutor och lägg på en klick smörfyllning och en klick äppelmos. Vik in hörnen och tryck ihop till en bulle.
5
Lägg med skarven ned på plåt med bakpapper och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i 8 minuter.
6
Pensla med smält smör och doppa i socker före servering.
Scroll to Top