Du behöver
- 400 g sejfilé 3 cm stora tärningar
- 2.5 dl lagalätt
- 2 dl vatten
- 1 msk hummerfond konc
- 4 st potatis skalad
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 st selleri skivad
- 0.25 st fänkål skivad
- 4 st champinjoner i bitar
- salt och peppar
- timjan dill
Servera med:
1 dl räkor skalade
knäckebröd
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Tina fiskbitarna om de är frysta. Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter.
2
Lägg ner purjolök, selleri, fänkål och champinjoner. Koka upp.
3
Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Smaksätt soppan med salt, peppar, timjan och dill. Toppa med räkor och servera med knäckebröd.