Fisksoppa med lax och sej

Du behöver 400 g sejfilé 3 cm stora tärningar 2.5 dl lagalätt 2 dl vatten 1 msk hummerfond konc 4 st potatis skalad 0.5 st...

Du behöver

  • 400 g sejfilé 3 cm stora tärningar
  • 2.5 dl lagalätt
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond konc
  • 4 st potatis skalad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 st selleri skivad
  • 0.25 st fänkål skivad
  • 4 st champinjoner i bitar
  • salt och peppar
  • timjan dill

Servera med:

1 dl räkor skalade
knäckebröd

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Tina fiskbitarna om de är frysta. Koka upp lagalätt, vatten och hummerfond i en gryta. Tillsätt potatisarna i bitar och koka dem mjuka, ca 5 minuter.

2
Lägg ner purjolök, selleri, fänkål och champinjoner. Koka upp.

3
Tillsätt fiskbitarna och låt dem sjuda, ca 3 minuter. Smaksätt soppan med salt, peppar, timjan och dill. Toppa med räkor och servera med knäckebröd.

Scroll to Top