Hamburgare och gratinerad broccoli

Du behöver Gratäng: 250 g broccoli 1 msk persilja hackad 2.5 dl lagalätt eller mjölk 2 msk redning Maizena 1 msk kycklingfond konc salt svartpeppar...

Du behöver

Gratäng:

250 g broccoli
1 msk persilja hackad
2.5 dl lagalätt eller mjölk
2 msk redning Maizena
1 msk kycklingfond konc
salt svartpeppar
0.5 dl grevéost 17 %, riven

Hamburgare:

200 g nötfärs
2 msk vatten
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Servera med:

bröd sallat, rödlök och tomater

Ugn: 225º

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Ansa broccolin och dela i buketter. Koka dem i lättsaltat vatten, tills de nätt och jämt är mjuka. Häll av vattnet. Lägg broccolibuketterna i en eller två smorda ugnssäkra formar.

2
Vispa samman lagalätt, ljus redning och kycklingfond i en kastrull. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över broccolin. Strö över osten och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.

3
Blanda nötfärsen med vatten, salt och peppar. Forma två platta hamburgare och stek i varm stekpanna i lite matfett, ca 3 minuter per sida. Servera med broccoligratäng, bröd, rödlök och tomater.

Scroll to Top