Stekt fiskfilé med lätt remouladsås

Du behöver 2 st gösfiléer eller liknande fisk ströbröd 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 1 msk matfett Sås: 0.75 dl minifraiche 1 msk lättmajonnäs...

Du behöver

  • 2 st gösfiléer eller liknande fisk
  • ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk matfett

Sås:

0.75 dl minifraiche
1 msk lättmajonnäs
2 msk ättiksgurka hackad
2 tsk kapris hackad
1 msk gräslök skivad
1 msk persilja hackad
1 tsk senap stark
salt svartpeppar

Servera med:

potatis haricots verts
citron dill

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda minifraiche med majonnäs, ättiksgurka, kapris, gräslök och persilja i en skål. Smaka av med senap, salt och peppar. Ställ kallt i kylen till serveringen.

2
Lägg ströbröd på en tallrik och blanda med salt och vitpeppar. Vänd fiskfiléerna i ströbrödsblandningen. Lägg dem på smörpapper för att torka en stund.

3
Hetta upp en stekpanna på medelvärme med matfett. Stek fisken på båda sidor, ca 3 minuter. Servera med remouladsås, kokt potatis, haricots verts, citronklyfta och dill.

Scroll to Top