Amarettokakor med pistaschnötter

Njut en god liten kaka till kaffet. Hackad mandel och pistasch och en skvätt mandellikör ger dem en fylligt god nötsmak.

Du behöver

  • 1.5 dl sötmandel skållad
  • 1 dl pistaschnötter
  • 1.5 dl florsocker
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 st äggvitor
  • 1 krm salt
  • 0.75 dl strösocker
  • 1 msk mandellikör

Ugn: 175 – 100º

Det här behövs till ca 40 kakor:

Gör så här

1
Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade.

2
Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum. Tillsätt strösockret under ständig vispning tills äggvitorna blivit ett fast skum.

3
Tillsätt mandellikören. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en slickepott i stora tag.

4
Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Sänk värmen till 100º och ställ ugnsluckan på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara i tättslutande burk.

Scroll to Top