Du behöver
- 1.5 dl sötmandel skållad
- 1 dl pistaschnötter
- 1.5 dl florsocker
- 1 msk majsstärkelse
- 2 st äggvitor
- 1 krm salt
- 0.75 dl strösocker
- 1 msk mandellikör
Ugn: 175 – 100º
Det här behövs till ca 40 kakor:
Gör så här
1
Lägg mandel, pistaschnötter, florsocker och majsstärkelse i skålen till matberedaren med kniven monterad och kör tills mandel och pistaschnötter är finhackade.
2
Vispa äggvitorna med salt till ett vitt skum. Tillsätt strösockret under ständig vispning tills äggvitorna blivit ett fast skum.
3
Tillsätt mandellikören. Vänd ner mandel och florsockerblandningen med en slickepott i stora tag.
4
Spritsa ut kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda 15 minuter i mitten av ugnen tills de fått lite färg. Sänk värmen till 100º och ställ ugnsluckan på glänt, ca 1 timme. Låt kakorna svalna på galler. Förvara i tättslutande burk.