Du behöver
- 75 g rucola
- 2 st avokado
- 2 st tomater
- 2 st päron
- 0.5 dl pumpakärnor
Dressing:
2 msk olivolja
2 tsk citronsaft färskpressad
1 msk honung flytande
flingsalt svartpeppar
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och låt salladen droppa av i ett durkslag. Fördela och lägg upp på tallrikar.
2
Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär fruktköttet i skivor och fördela ovanpå salladen.
3
Skär tomaterna i skivor och fördela över salladen.
4
Dela päronen och ta bort kärnhuset med en sked eller kuljärn. Skär i bitar och strö över salladen. Strö över pumpakärnor.
5
Blanda olja, limesaft och honung och droppa över salladen. Salta och peppra.
Ta bort avokadokärnan ur frukten genom att dela den med en liten vass kniv. Slå fast knivseggen i kärnan och vrid tills den lossar.