Du behöver
- 0.25 st blomkålshuvud
- 1.5 st morötter
- 10 cm purjolök
- 50 g sockerärter
- 15 g babyspenat
- 4 dl vatten
- 2 dl mjölk
- 1 st grönsaksbuljongtärning
- 1 msk vetemjöl
- salt och peppar
- 2 msk hackad persilja
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Bryt blomkålen i buketter. Skala och slanta morötterna och strimla purjolöken.
2
Koka upp vatten, 1 dl av mjölken och buljongtärning och lägg i blomkål, morötter och purjolök. Koka tills de är nästan mjuka, ca 5 minuter.
3
Lägg i sockerärter och spenat och koka upp. Vispa ut mjölet i resten av mjölken och häll i soppan.
4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö i persilja.