Ängamat

Du behöver 0.25 st blomkålshuvud 1.5 st morötter 10 cm purjolök 50 g sockerärter 15 g babyspenat 4 dl vatten 2 dl mjölk 1 st...

Du behöver

  • 0.25 st blomkålshuvud
  • 1.5 st morötter
  • 10 cm purjolök
  • 50 g sockerärter
  • 15 g babyspenat
  • 4 dl vatten
  • 2 dl mjölk
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 msk hackad persilja

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Bryt blomkålen i buketter. Skala och slanta morötterna och strimla purjolöken.

2
Koka upp vatten, 1 dl av mjölken och buljongtärning och lägg i blomkål, morötter och purjolök. Koka tills de är nästan mjuka, ca 5 minuter.

3
Lägg i sockerärter och spenat och koka upp. Vispa ut mjölet i resten av mjölken och häll i soppan.

4
Koka i 5 minuter och smaka av med salt och peppar. Strö i persilja.

Scroll to Top