Du behöver
- 4 st ägg
- 7 msk socker (beroende på hur söta bottnar du vill ha)
- 4 msk potatismjöl
- 0.5 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl aprikoser (som kokats 5 minuter i vatten)
2 dl vispgrädde
0.5 tsk rivet citronskal
Ugn: 200°
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Ta fram en pannkakslagg vars skaft tål ugnsvärme och smörj laggen väl. Vispa äggen med sockret och sikta i potatismjölet som först har blandats med bakpulvret.
2
Dela upp smeten så du har till tre omgångar. Bred ut smeten så att den täcker hela laggbotten och grädda i 12–15 minuter på mittfalsen. Låt svalna något innan du flyttar över botten på ett galler.
3
Fortsätt gräddningen tills smeten är slut och smörj laggen mellan gräddningarna.
4
Skär de avrunna aprikoserna i små bitar och vispa grädden. Blanda samman och tillsätt det rivna citronskalet om du vill ha friskare smak. Lägg samman bottnarna och servera.