Pajskal med päron och valnötter

Du behöver 1 dl grahamsmjöl 1 dl vetegroddar 2.5 msk sötningsmedel eller råsocker strö- 75 g smör 2 msk kallt vatten 1 msk vetemjöl vid...

Du behöver

  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl vetegroddar
  • 2.5 msk sötningsmedel eller råsocker strö-
  • 75 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • 1 msk vetemjöl vid kavlingen

Fyllning:

1 st päron i mindre bitar
0.75 dl valnötter i grova bitar
2 dl matlagningsyoghurt
1 dl crème fraîche (lätt)

Ugn: 200°

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Kör samman ingredienserna till pajdegen matberedaren och låt degen vila i kylskåp i ca 1/2 timme.

2
Kavla ut degen och klä en form som har diametern 20 cm. Grädda i 20 minuter tills den fått lagom färg och låt pajskalet svalna.

3
Blanda fyllningen och lägg i pajskalet. Servera!

Scroll to Top